Mikä JeFuTyyppi?

Laji nimeltä amerikkalainen jalkapallo, gridiron, tackle football, nurmikenttien shakki, jenkkifutis eli jefu. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja vaikka meillä Suomessa sitä kutsutaan amerikkalaiseksi jalkapalloksi, puolestaan Yhdysvalloissa lajia kutsutaan yleisesti vain jalkapalloksi (eng. football).

JeFuTyyppi syntyi rakkaudesta tähän lajiin ja osana urheilun kannattajakulttuuria. Vaikka JeFuTyyppi nimen takana toimii tällä hetkellä vain yksi henkilö eli minä Aleksi. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa JeFuTyyppi on synonyymi jokaiselle fanille, pelaajalle, valmentajalle, tuomarille, huoltajalle, joukkueen joka taustahenkilölle ja tukijoukoille jefu-äideistä jefu-isiin. Heitä kaikkia yhdistää sidos amerikkalaisen jalkapallon eli jefun lajiin sekä sen lajiyhteisöön.

Voit alkaa JeFuTyypiksi monella tapaa. Seurat kaipaavat uusia pelaajia ja pääset kokeilemaan lajia monella eri paikkakunnalla. Tai voit valita reitin lajin pariin esimerkiksi tuomarina. Voit myös aloittaa matkasi jenkkifutiksen pariin katsojana, Suomesta noin maaliskuusta - lokakuuhun löydät pelejä eri paikkakunnilta Helsingistä Rovaniemelle, Joensuusta Turkuun ja Lappeenrannasta Kokkolaan. JeFua voit myös seurata TV:stä tai suoratoistopalveluista sen amerikkalaisen pääsarjan kautta (MTV Katsomo+ Urheilu tai Dazn-palvelun NFL Game Pass), jos sinua kiinnostaa kotimaisen lajin sijaan, NFL-sarjan kirkkaat valot ja super-tähdet kuten Patrick Mahomes, Josh Allen tai Travis Kelce. Kotimaan kauden ollessa käynnissä, Ruutu+ urheilu näyttää Vaahteraliigan miesten ja naisten ottelut sekä miesten 1. divisioonan ottelut sekä maajoukkueen kotimaan ottelut suorana sekä tallenteina.

Näille sivuille pyrimme kokoamaan tietoa lajista, mutta voit myös olla yhteydessä somen kautta tai jopa sähköpostilla. Koska JeFu on nopea laji, emme ota vastaan kirjepostia. Se on meille liian hidas viestintätapa.

Aleksi Valtonen alias JeFuTyyppi