Mikä JeFuTyyppi?

Laji nimeltä amerikkalainen jalkapallo, gridiron, nurmikenttien shakki, jenkkifutis eli jefu. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja vaikka meillä Suomessa sitä kutsutaan amerikkalaiseksi jalkapalloksi, puolestaan Yhdysvalloissa lajia kutsutaan yleisesti vain jalkapalloksi (eng. football).

JeFuTyyppi taas syntyi puolestaan rakkaudesta tähän lajiin ja osana urheilun kannattajakulttuuria. Vaikka JeFuTyyppi brändin takana toimii tällä hetkellä vain yksi henkilö. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa JeFuTyyppi on synonyymi jokaiselle fanille, pelaajalle, valmentajalle, tuomarille, huoltajalle, joukkueen joka taustahenkilölle ja tukijoukoille jefu-äideistä jefu-isiin. Heitä kaikkia yhdistää sidos amerikkalaisen jalkapallon eli jefun lajiin sekä sen lajiyhteisöön.

Voit alkaa JeFuTyypiksi monella tapaa. Seurat kaipaavat uusia pelaajia ja pääset kokeilemaan lajia monella eri paikkakunnalla. Tai voit valita reitin lajin pariin esimerkiksi tuomarina. Voit myös aloittaa matkasi jenkkifutiksen pariin katsojana, Suomesta noin huhtikuusta - lokakuuhun löydät pelejä eri paikkakunnilta Helsingistä Rovaniemelle, Joensuusta Turkuun ja Lappeenrannasta Kokkolaan. JeFu voit myös seurata TV:stä tai suoratoistopalveluista (C More tai NFL Game Pass) sen amerikkalaisen pääsarjan kautta, jos sinua kiinnostaa kotimaisen lajin sijaan NFL sarjan kirkkaat valot ja super-tähdet Tom Bradyn & Patrick Mahomesin ottelut suoratoistopalvelun kautta suoraan Yhdysvalloista. Kotimaan kauden ollessa käynnissä, Ruutu palvelu näyttää Vaahteraliigan miesten ja naisten ottelut sekä miesten 1. divisioonan ottelut suorana ja tallenteina.

Näille sivuille pyrimme kokoamaan tietoa lajista, mutta voit myös olla yhteydessä meihin somen kautta tai jopa sähköpostilla. Koska JeFu on nopea laji, emme ota vastaan kirjepostia. Se on meille liian hidas viestintätapa.